2008. augusztus 26., kedd

Augusztus 18. - Biciklivadászat

A mai reggel is futással kezdődött, ám ezúttal Eszter is velünk tartott. Rájöttem, hogy Gábor tempóját nem tudom tartani, úgyhogy beálltam egy kicsit lassabb, de megállás nélküli üzemmódba. Futás után elmentünk a közeli boltban, a Dirkbe bevásárolni. Hannes – az osztrák srác a folyosóról – velünk tartott, s már ezalatt a kis séta alatt kiderült róla, hogy szimpatikus és imád beszélni. A Dirkben rendesen bevásároltunk, majd visszaérve megreggeliztünk. Az a Gouda sajt ami vettem elképesztően finom!
Később bementünk az egyetemre, befizetni a Meeting Point-nál a csütörtöki árát. A Vrije maga több épületből áll: van egy hatalmas – kissé ronda – betontömb, az a főépület, melyet megtoldottak egy üvegfalas épületrésszel, valamint egy dizájnos új, leginkább egy piros kavicsra emlékeztető épület – egyenlőre ennyit láttam belőle. A főépület alagsorában van egy biciklibolt – rémesen unszimpatikus eladóval – és alapvetően drága, használt biciklikkel. Mivel ott nem találtunk megfelelően olcsó biciklit, gondoltuk elsétálunk a Station RAI-ig, ahol állítólag szintén van egy használt biciklis bolt. Annak ellenére, hogy csak pár villamosmegállónyira volt a hely, sikerült borzasztó nagy kerülővel, sok idő alatt megtenni a távot, úgyhogy már mindentől elment a kedvünk a végére – bár igaz, hogy szép parkokon keresztül ment az út. Végül odaértünk, megtaláltuk a boltot, bementünk, tele volt biciklivel. Meg is kérdeztük, hogy melyek eladóak, mire a tulaj nagy büszkén a kirakatablak felé mutatott, hogy „az a 6 db ami ott van”. Nem túl nagy kínálatot még nevetségesebbé tette, hogy szinte mindegyik 100 euró fölött volt. Megérte eljönni ide…hehe.
Otthon Eszter belevetette magát a konyhaművészet, pontosabban a zöldbabfőzelék-készítés rejtelmeibe, s bár a részfolyamatok kezdetben nem sok jóval kecsegtettek, a végére nagyon finom kis vacsora kerekedett belőle. Este összefutottunk a folyosón egy magyar párral (Tamás és Hajni), akiket látásból ismertem az egyetemről, Kisváll óráról. Nagyon kedvesek voltak, rengeteg tapasztalatot, élményt, tanácsot osztottak meg velünk, megvendégeltek maguknál egy kis fánkkal, és nem utolsó sorban bicikliket kínáltak eladásra. Kapva kaptunk az alkalmon, és lementünk velük megnézni a bicikliket.

2 megjegyzés:

eszter írta...

Első találkozásom Lady-vel:) Reméljük, hogy "the beginning a beautiful friendship":)

eszter írta...

és úgy örültem, hogy ízlett a zöldbab!!!