2008. szeptember 4., csütörtök

Augusztus 28. - Rijksmuseum

A mai nap a Canal Cruise-al kezdődött, bár nem volt olyan hangulatos, mintha - a kb 100 fős fedett hajó helyett - inkább kis csónakokkal evezve fedeztük volna fel a csatornák világát, de azért nem volt rossz. Ezt követően a többiekkel együtt is megtekintettük az Albertcuyptmarktot, majd egy másfélórás ebédszünet után a Rijksmuseum következett. Egy fantasztikus idegenvezetőt fogtunk ki, aki nemcsak hihetetlen átéléssel beszélt a képekről, de minden amit mondott érdekes is volt. (Értsd: megkímélt a "mikor készült", "Mit jelent a barna szín" és ehhez hasonló szövegektől...)
A vacsora a Leidsepleintől nem messze, egy nagyon hangulatos helyen lett megtartva. Részemről földimogyorómártásos csirkét, hasábburgyonyát és salátát ettem, hmm...nem volt rossz! :)
Az esti buli Amszterdam egyik legkedveltebb discójában a Paradisoban volt. A hely különlegessége, hogy korábban templom volt. Ez annyira jellemző a hollandokra, ha már nem használjuk imádkozásra, csináljunk pénzt belőle! :)
A zene amúgy elég retek volt, tücc-tücc minden mennyiségben. Gábor hősiesen kibírt egy órát bent, nekünk több, mint kettőt sikerült. Milyen jó volt kijönni az ajtón! :)

Nincsenek megjegyzések: