2008. szeptember 3., szerda

Augusztus 23. - Hagyma és salsa

Ma kölcsönkértem Kasia biciklijét, hogy Eszterrel közösen bebiciklizhessünk a belvárosba. Elsőként az Albertcuyptmarktra mentünk, amely egy nagyon hangulatos piac. Egy egész utcahosszúságot elfoglal, tele van emberrel, de cserébe van minden, ami kell: friss zöldség, gyümölcs, halárus, hentes, ezenfelül biciklitartozékok, mindenfajta bóvli és kacat. Találtunk egy olyan standot, ahol azt a holland szirupos ostyát (Stroopwaffel) készítik, és megállapítottuk, hogy frissen sülten, kétszerakkora méretben is elképesztően finom. :)
Ezt követően elvittük a bicikliket a Dam térrel, lelakatoltuk őket, és elindultunk a Grachtokat (a fő csatornákat) felfedezni. Végül a virágpiacon lyukadtunk ki. Itt úgy gondoltuk, hogy kéne valami növényzet a szobába, mert olyan sivár, ezért 2€-ért vettünk 10db - magunk válogatta - tulipáhagymát. Fizetés után azonban láttuk a zacskón a feliratot: Planting period: autumn, flowering period: spring...ezt buktuk, Eszter meg is jegyezte, hogy kifutunk majd a vöröshagymából, jó lesz ez is a levesbe! :)
Ez csak vicc volt! :)
Este Tamásékkal elmentünk egy Salsa-klubba (El Cantineiro), fantsztikus volt!!! Most voltam először ilyen helyen, nagyon hangulatos volt! Hajnal 3-4 között értünk haza.

Nincsenek megjegyzések: