2008. szeptember 3., szerda

Augusztus 25. - Utrecht

Mára egy utrechti kirándulást terveztünk. Kimentünk a Station Zuid-ra (Déli Vasútállomás), mely egy tiszta, modern vasúti épület, s az aluljárója tele van óriási, színes veréb-képekkel. Erről majd még szerzek képet! :)
Itt vettünk 55€-ért egy bérletet, amivel 40%-al olcsóbban tudjuk a jegyet venni. Érdekesség, hogy a szimpla jegy itt az InterCityre is jó.
Megérkeztünk Utrechtbe és az első amit tapasztaltunk, hogy a szép modern vasúti épület egybe van építve egy óriási bevásárlóközponttal. Miután kijutottunk a utcára, elkezdtük bejárni a várost. Nagyon hangulatos a belvárosa, aranyos kis utcácskákkal, házacskákkal tarkítva - Eszter minden második háznál elmondta, hogy milyen jó lenne itt lakni! :)
A legnagyobb látványosság a Domtoren volt, a középkori dómnak a tornya. Ide szervezett egyórás túrák mennek fel (465 lépcső), mi is befizettünk. A kilátás igazán kárpótólt a rengeteg lépcsőért: beláttuk az egész várost és el lehetett látni egészen Amszterdamig is. Maga a dóm is rendkívül érdekes: amikor elkezdték építeni, sokáig tartott, elfogyott a pénz (és a lelkesedés is) így gyenge alapanyokkal, erősítés nélkül fejezték be a templomhajó középső részét, ami aztán egy nagy szélvihar miatt összedőlt. Soáig otthagyták a romokat (150 évig) majd arra jutottak, hogy nem építik újjá, hanem elviszik a romokat és a templom közepén inkább egy parkot hoztak létre. :)



Ezenfelül láttunk egy UFÓ-t! Nem vicc, be volt csapódva egy magas épület tornyába! Mivel ez sem tűnik iagzán hihetőnek, majd csatolok erről is egy képet. Íme:

1 megjegyzés:

eszter írta...

De ugyeugye, hogy jó lenne ott lakni??? Legalább egy kis ideig, hmm???:)